Cykelferie, råd og vejledning.

Cykelferie, råd og vejledning.


Er du på udkig efter en alternativ ferie med frisk luft og vind i håret. Så er en cykelferie nok lige noget for dig.

Når man overvejer en cykelferie er der flere ting man skal tage op til overvejelse. B.la. hvor går turen hen, indland, udland? Hvordan er vejret, er det vinter, sommer, forår eller efterår? Hvor mange er vi der skal af sted, vælger vi et hotel, telt eller vil vi være tættere på naturen og sove gratis i nogle af de shelters der bliver stillet til rådighed rundt omkring i landet? Man kan inde på Cyklistforbundets hjemmeside tilgå en funktion hvor man kan planlægge sin ferie på kort, man kan se hvor der er overnatnings muligheder såvel som spisesteder, rastepladser, seværdigheder og lign.

Er udstyret i orden?

Skal cyklen lige forbi den lokale cykel smed og tjekkes igennem så man ikke lige pludselig står på Lars tyndskids marker, 200 km. Væk hjemmefra med en cykel der er fuldstændig kaput. I hvert fald er det en god ide omend ikke lige selv at tjekke og opdaterer de forskellige vitale dele på cyklen, lygter, bremser, gear og dæk osv. Også cykeltraileren skal have et tjek, medmindre den selvfølgelig er ny, så burde den være i orden, men ellers lige smide den ned til cykelhandleren til et tjek, eller lige selv kigge traileren igennem, er hjulene/dækkene i orden, lynlåse og lign. Og hvad der nu ellers lige måtte være.

Skal du have en cykeltrailer med

Eller sadeltasker og i givet fald, hvilke? Hvad koster de? Researche lidt på hvilke der er bedst i test og lign. Der er fordele og ulemper ved begge dele, en cykeltrailer vil nogle jo nok mene kan være noget tung at cykle rundt med hvorimod sadeltaskerne jo er lettere, men til gengæld kan der være meget mere i en cykeltrailer end i en sadeltaske. Og med en cykeltrailer kan man jo faktisk også tage på cykelferie selvom man har mindre børn der ikke kan eller må cykle endnu på sådan en tur.

Et værktøjskit

Til cyklen ville nok være en rigtig god ide’ at få anskaffet sig hvis man ikke allerede er i besiddelse af sådan et kit. Det er ikke unormalt selv med en rigtig kvalitets cykel at der kommer nogle små reparationer under sådan en cykelferie. I hvert fald så skal du være forberedt på at du nok skal punktere, måske op til flere gange under sådan en tur, eller også så skal du lige have skiftet bremseklodser eller lign. Og hvis det ikke er cyklen der punkterer eller går i stykker, ja så gør cykeltraileren, så husk værktøj.

Er der noget helbredmæssigt man burde tage højde for, enten ved en selv eller nogle af de andre man tager af sted sammen med? Medicin? Har alle husket deres medicin, er der nogle der kan få ildebefindende af svære grad som de andre skal være obs på inden ferien starter så de er bedst rustet til at hjælpe hvis uheldet skulle være ude. Et lille førstehjælps kit er også en ting der skal pakkes ned i cykeltraileren og med på turen, skulle det ske at der er en der vælter og får en hudafskrabning der lige skal renses eller en der måske skal have et plaster på, så er det rart at have med.

En anden ting der er rigtig vigtig når man snakker ferie på en cykel er toiletpapir. Det er næsten uundgåeligt at kører sådan en tur uden at der på et tidspunkt er minimum en der skal besørge og der intet toilet er i miles omkreds, så er det altså rart med et stykke toiletpapir i stedet for de omkring værende grønne planter der er indenfor rækkevidde til at tørre måsen med. Men bagefter er det jo så bare vigtigt, for det første at dække det besørgede til inklusiv toiletpapiret, så det ikke er til gene for andre og hvis man bekymrer sig om hvorvidt toiletpapir forurener naturen, så bare rolig toilet papiret vil i løbet af meget kort tid opløses og blive til jord og ikke gøre nogen skade på naturen. Nu skal du ikke alene pakke en hel pakke toiletpapir ned i din cykeltrailer, men nøjes med en enkelt og så dele dem ud imellem jer, så er der altid en der har en rulle hvis du ikke selv har mere. Når det kommer sig til hygiejne efter sådan et toilet besøg uden håndvask, findes der råd for rene hænder, nu til dags kan man købe desinficerende cremer, lige til at tage med i cykeltraileren.

Påklædningen

På sådan en tur skal være velovervejet og praktisk, det hjælper ikke noget du kommer valsende i højhælet eller træsko med miniskørt eller badeshorts. Man skal huske på at man skal sidde i sadlen længe så derfor skal udstyret være i orden, køb noget kvalitets udstyr, bukser, trøje, sko og handsker, det vil give pote i sidste ende i stedet for en øm ende. Vejret er også værd at tage med i sine overvejelser, så sørg for at tage regntøj med i cykeltraileren og en varm trøje hvis det skulle blive køligt. Men ellers tøj efter vejret og selvfølgelig badetøj, man ved jo aldrig hvilke farvande man lige kommer forbi. Husk regnslag til cykeltraileren.

Ellers husk vand og noget at spise, evt. druesukker hvis blodsukkeret skulle falde og sørg for at holde mobilen opladet i nødstilfælde, man ved jo aldrig.

God fornøjelse