Det nye alternativ – Varmepumpen

Det nye alternativ – Varmepumpen


Varmepumpen er et forholdsvist nyt tiltag indenfor alternativ og vedvarende energi. Under energikrisen blev en række af initiativer iværksat på at løse og finde nye og mere langtidsholdbare måder at få energi på. Varmepumpen er baseret på samme simple og gamle teori som køleskabet hvis funktion er at trække varmen ud af skabet og ved hjælp af en kompressor og kondensator omdanne og transportere varme om på bagsiden af skabet. På samme måde fungerer varmepumpen blot modsat proces. Det er enkelt og genialt at udnytte jordens naturlige ressourcer ved hjælp af dette enkle grundprincip. Varmepumpen har da også så småt vundet indpas i de danske hjem, men det er en gradvis proces at få varmepumpen cementeret på markedet.

“Som forbruger kan man her læne sig op af andres erfaringer med varmepumper, og bruge tid på at læse hvilke anbefalinger den specifikke varmepumpe har fået.” udtaler Frederik Madsen fra varmepumpeoversigt.dk

Valg af en varmepumpe

Når valget, om hvilken varmepumpe man skal investere i, skal træffes, handler det ofte om hvilken producent man har mest tillid til, hvilket produkt man har hørt godt om, og om prisen er rigtig. Her er man som forbruger nødt til at gøre lidt benarbejde så man ikke famler fuldstændig i blinde. Der er måder hvorpå man kan indsamle viden om produktet, og det er blandt andet ved at tjekke om producentens egen energimærkning stemmer overens med hvordan produktet har klaret sig i tests. En anden foranstaltning kan være at tjekke anbefalinger fra andre forbrugere der har købt samme produkt. Det kan også være givende at tage eksperternes vurderinger og anbefalinger af varmepumpen med ind i dine beregninger. Når et nyt produkt bliver lanceret, er det svært at vide om det er risikofrit samt en udbytterig investering, derfor er valg af varmepumpe, som med alle andre valg, lidt af et sats, forstået på den måde at du som forbruger er afhængig af andres vurderinger af produktet.  Der kan af gode grunde ikke trækkes på egne erfaringer med varmepumper, men man er som forbruger nødt til at stole på at disse udsagn og anbefalinger er troværdige og så ellers bare gå med sin mavefornemmelse.

Læs mere om varmepumper på Wikipedia.

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *